Bundfældningstank

Bundfældningstanke – WS biotank™

Hos Watersystems fremstiller og producerer vi vores egne bundfældningstanke efter alle reglerne. Tankene er CE-mærket, hydraulisk afprøvede og markedets eneste godkendte bundfældningstanke i beton. Leveres med kørefast dæksel.

Hvad er en bundfældningstank?

En bundfældningstank graves ned i jorden på din grund, hvor den fastholder de faste partikler i en tre-kammeret tank, så det spildevand der bliver udledt fra tanken, kan løbe ud i eks. sivestrenge, så dit spildevand kan blive renset.

Dette betyder, at bundfældningstanken sørger for at tilbageholde de faste dele og andre større partikler i vandet fra blandt andet dit toilet, bad og køkken, inden det bliver nedsivet i jorden. En bundfældningstank kaldes desuden også for en hustankseptiktank og trixtank, hvilke er betegnelser for samme type tank.

Der er mange fordele ved at vælge en bundfældningstank fra Watersystems, som du kan læse nærmere om herunder.

Fordele med bundfældningstank WS biotank™

CE-mærkning

Vores bundfældningstank er CE-mærket og markedets eneste godkendte bundfældningstank i beton. Godkendt af Teknologisk Institut efter bek. nr. 1587 15/12 2010 og EN 12566.

Høj kapacitet

Vores bundfældningstank leveres i forskellige størrelser alt efter ønsker og behov. Fås op til 30 PE direkte fra lager med en nettovolumen på 12 m3.

Kvalitet

Bundfældningstankene er lavet i slidstærke og robuste materialer. De er udført i fiberbeton og har derfor en meget lav vægt på kun 1,8 ton ved 5 PE. Tåler grundvand til terræn – også uden separat opdriftssikring.

Opgraderbart

​Mulighed for levering af bundfældningstank med pumpe og sivestrengesæt til trykfordeling samt opgradering til minirenseanlægget WS bioclean™, hvis et nummer større end nødvendigt vælges.

Let tilgængeligt

Vores bundfældningstank er kørefast og uden kabler og slanger i beholderen. Alle tre kamre er let tilgængelige, hvilket gør den særdeles tømningsvenlig for slamsugere.

Erfaren samarbejdspartner

Ved at samarbejde med os får du en erfaren samarbejdspartner, der har etableret mere end 40.000 anlæg i Skandinavien. Vores anlæg serviceres kun af specialuddannede fagfolk.

Vil du vide mere?

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om vores bundfældningstank WS biotank™.

Udfyld formularen herunder, og vi kontakter dig snarest.

​Bundfældningstanke fra Watersystems

WS biotank™ kan også leveres som komplet løsning med pumpe og sivestrengesæt til trykfordeling. Vælges et anlæg, der er et nummer større end nødvendigt, kan WS biotank™ til enhver tid opgraderes til minirenseanlægget WS bioclean™ – helt uden ekstra gravearbejde.

Den CE-mærkede, hydraulisk afprøvede bundfældningstank WS biotank™ leveres med kørefast dæksel i beton og fås op til 30 PE direkte fra lager. Større anlæg laves på forespørgsel. En 5 PE-beholder vejer kun 1,8 tons og kan dermed håndteres af de fleste kloakmestre selv. Hvis det ønskes, sætter vi den også gerne ned for jer med vores kranbil.

Hvad koster en bundfældningstank?

Prisen for en bundfældningstank afhænger af bundfældningstankens størrelse, og hvor stor en løsning, du skal bruge. Du kan spørge din autoriserede kloakmester til råds om, hvilken type bundfældningstank du har behov for, eller du kan kontakte os for rådgivning. Du kan finde en oversigt over priser på bundfældningstanke ved at klikke her og gå under punktet “Andre VA produkter”.

​Opfylder en bundfældningstank renseklasser?

Hvis der ikke er nogle rensekrav for din ejendom, kan du nøjes med en bundfældningstank, men er ejendommen derimod omfattet af rensekrav, skal spildevandet renses yderligere. Det vil derfor være nødvendigt, at bundfældningstanken skal sammenkobles med et biologisk renseanlæg. Dette kan være enten et biologisk minirenseanlæg eller et nedsivningsanlæg.

Tømning af bundfældningstanken

For at opretholde en effektiv bundfældningstank, er det nødvendigt, at tanken tømmes regelmæssigt.

Typisk forgår tømningen én gang årligt med tømningsordningen, som man har i sin kommune.

Bliver bundfældningstanken ikke tømt regelmæssigt, vil den blive fyldt op med slam, og der kan opstå en risiko for, at tanken oversvømmes og spildevand samt slam siver ud. Derfor er det vigtigt, at bundfældningstanken bliver tømt.

WS biotank™ er meget tømningsvenlig; dvs. alle tre kamre er lettilgængelige for dit slamtømningsfirma. En eventuel pumpe kan placeres i beholderen eller i en separat pumpebrønd.

Bundfældningstank tømning

Find forhandler

Søger du at få din egen bundfældningstank fra Watersystems? Vi har samlet en liste over udvalgte kloakmestre, vi samarbejder med, og som kan stå for at koordinere hele processen omkring anskaffelse og etablering af din helt egen bundfældningstank.

Få dine retninger

Vis afstand i

Brug min placering til at finde den nærmeste tjenesteudbyder i nærheden af mig

Søg efter placering

Antal forhandler: 0
Indlæser...

Kørselsvejledning

At starte processen er nem og simpel. Du skal blot:

1.

Brug kortet og find din lokale kloakmester

2.

Kontakt kloakmesteren og udtryk et ønske om en bundfældningstank fra Watersystems

3.

Herefter vil kloakmesteren kontakte os

4.

De nødvendige undersøgelser vil blive foretaget

5.

Herefter kommer vi ud og hjælper med etablering af dit anlæg sammen med din kloakmester

Ansøgning om bundfældningstank

​Før du kan få etableret en bundfældningstank, skal du starte med at sende en ansøgning til den kommune, som du bor i. Det er nødvendigt, da du skal godkendes af kommunen, før din autoriserede kloakmester installerer dit anlæg.

Du kan kontakte din autoriserede kloakmester, som kan hjælpe med de nødvendige undersøgelser og ansøgninger. Når du er blevet godkendt af kommunen, kan din kloakmester så installere din nye bundfældningstank.

Efter bundfældningstanken er installeret, skal kloakmesteren lave en færdigmelding, som skal sendes til kommunen. Efter denne er modtaget og godkendt, vil kommunen ændre dine oplysninger i Bygnings- og Boligregistret (BBR).

Hvis du har spørgsmål til din nye bundfældningstank, er du velkommen til at kontakte os og høre mere om dine muligheder.

Sælger minirenseanlæg
Claus Ødum Jørgensen

Salgsdirektør

 

Tlf: +45 30 16 18 38

Mail: cj@watersystems.dk

Sælger minirenseanlæg
Henning Krüger

Salg udskillerteknik

 

Tlf: +45 44 45 02 11

Mail: hak@watersystems.dk

Sælger minirenseanlæg
Jesper Bruun Sørensen

Salgskonsulent

 

Tlf: +45 81 80 18 31

Mail: jbs@watersystems.dk

Sælger minirenseanlæg
Kasper Oversø Christiansen

Area Manager

 

Tlf: +45 51 94 41 79

Mail: koc@watersystems.dk

Skal vi kontakte dig?

Vores salgspersonale står klar til at tale med dig. De kan yde kyndig rådgivning, så vi finder den bedste spildevandsløsning til dig.

Udfyld denne formular – så ringer vi dig op! Du kan også ringe til os på 74 48 50 33 og bede om at tale med én fra salgsafdelingen. Hvis du har spørgsmål, sidder vi klar til at rådgive dig.

Hvad siger kunderne?

Vi er glade for vores anlæg, fordi det er diskret, og det man KAN se, er pænt. Ikke mindst; ca. 8 år uden problemer, og en god miljørigtig fornemmelse.

Henrik, Galten

Hvordan virker en bundfældningstank?

Helt konkret skiller en bundfældningstank det faste fra det flydende, hvoraf det faste bliver opbevaret, indtil tanken tømmes. Bundfældningstanken holder de fastere dele som for eksempel slam, fedt, papir og andre affaldsstoffer tilbage som slam i tanken, og der vil ske en vis nedbrydning heraf. Bundfældningstanken renser kun noget af spildevandet, og derfor vil det ofte være nødvendigt at koble den med et biologisk renseanlæg.

Bundfældningstank vedligeholdelse

En bundfældningstank kræver ikke meget vedligeholdelse, men det er vigtigt, at den bliver tømt regelmæssigt for at undgå, at tanken oversvømmes, og spildevand og slam siver ud. Derudover bør man være påpasselig med, at materialer, der ikke kan nedbrydes, ender i afløbet.

Bundfældningstank størrelse

Hos Watersystems kan vi levere bundfældningstanke i forskellige størrelser alt efter, hvor stor en bundfældningstank du har behov for. Vi tilbyder bundfældningstanke i følgende størrelser: 5 PE, 10 PE, 15 PE, 20 PR, 25 PE og 30 PE. Er du i tvivl om, hvilken størrelse er mest optimal for dig, er du meget velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe med at vejlede dig.

Dæksel til bundfældningstank

Der er krav til, at bundfældningstanke skal være afdækket af et dæksel, der desuden ikke må tildækkes af jord. Alle vores bundfældningstanke leveres med kørefast dæksel.

Regler for bundfældningstanke

Der er nogle regler og krav i forbindelse med placering og udformning af bundfældningstanke. For det første skal bundfældningstanken være funktionsdygtig og tømmes regelmæssigt. Derudover skal bundfældningstanken placeres således, at den er let tilgængelig i forbindelse med inspektion og tømning.

Bundfældningstanken skal kunne indeholde slam, der svarer til 1 års produktion. Derfor har valg af bundfældningstank blandt andet betydning for, om der er tale helårsbeboelse eller en bundfældningstank til eksempelvis et sommerhus, og hvor mange personer der er er i husstanden.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld denne formular - så ringer vi dig op! Du kan altid ringe til os på 74 48 50 33 hvis du har spørgsmål, vi sidder klar til at rådgive dig.

Ring mig op

Kunder

Anlæg

Forhandlere

Kommuner