Nedsivningsanlæg – WS biopipe™

– Opgraderbart nedsivningsanlæg

Der er mange danskere der ønsker et tryksat nedsivningsanlæg, og vi tilbyder derfor en fremtidssikret løsning; WS biopipe™. Det fungerer som det optimale nedsivningsanlæg i dag, og kan med få midler konverteres til et WS bioclean™ minirenseanlæg, når miljøkravene engang bliver skærpet.

Med en enestående høj renseeffekt og markedets største tankvolumen er det derfor markedets mest fleksible nedsivningsanlæg. Nedsivningsanlægget WS biopipe™ har den højeste slamkapacitet på 2,4m3 volumen i det første kammer/4,5m3 i alt på et 5 Personers anlæg, med kørefast dæksel.

 

Hvad er et nedsivningsanlæg?

Et nedsivningsanlæg benyttes til at rense spildevandet for husstande, der ikke befinder sig i et kloakeret område. Der er flere områder i Danmark, hvor der ikke er en kloakeret løsning til rensning af spildevandet, hvorfor der bl.a. kan benyttes et nedsivningsanlæg som erstatning. Nedsivningsanlægget bliver placeret under jorden, hvor anlægget er designet til at benytte sig af jordlagene som rensningsfilter, inden vandet bevæger sig ned til grundvandet.

Der kan dog være visse tilfælde, hvor det er nødvendigt at sivestrengen bliver hævet i en sandmile som ligger over terræn. Dette kan forekomme, hvis din grund ligger på meget leret jord, eller hvis området ikke er særlig velegnet til nedsivning af spildevand.

Alle nedsivningsanlæg fremstillet af Watersystems er godkendte og klar til brug. Der er mange fordele ved at vælge et nedsivningsanlæg fra Watersystems:

  • Er CE-mærket
  • Er kørefaste
  • Har en kapacitet på mindst to kubikmeter vand
  • Opfylder samtlige krav til styrke, tæthed og funktion
  • Leveres med indbygget pumpe
  • Monteres med niveauvippe til alarm og tilsluttet alarmboks

Se vores brochure for WS biopipe™ her.

 

Hvordan virker et nedsivningsanlæg?

Spildevandet ledes ud i en WS biopipe™, hvor de faste stoffer bliver holdt tilbage. Derefter løber det videre ind i en pumpe/fordeler-brønd, som leder spildevandet ud i 2 sivstrenge/fordeler-rør, som bliver lagt i grus ca. 0,6 m under jordoverfladen, hvorefter det langsomt løber ned igennem gruset, hvor vandet bliver renset, inden det til sidst løber i grundvandet.

 

Sådan begynder du

Har du fået påbud? og ønsker du at etablerer et nedsivningsanlæg. Der er nogle helt konkrete ting du skal sætte dig ind i først. Du skal undersøge om der er nogle særlige spildevandskrav i det område hvor du bor, Oplysninger finder du typisk på din kommunes hjemmeside, eller du kan kontakte dem for at høre hvordan det er på din bopæl.

For at finde ud af, om din grund er egnet til et nedsivningsanlæg, kan du kontakte din kloakmester, som kan hjælpe dig med diverse undersøgelser og ansøgningsskemaer. Hertil kan kloakmesteren også rådgive dig om, hvilket anlæg der er nødvendigt for dig og din husstand.

Læs mere om kravene til ansøgningen på din kommunes hjemmeside.

Efter du har fået tilladelse, er du klar til at installere dit nye anlæg. Vi leverer dit anlæg direkte i udgravningen på din grund.

Når anlægget er installeret, kan du informere kommunen, hvorefter de kan lave ændringerne for din ejendom i BBR-registreret, så din spildevandsafgift bliver ændret.

 

Vedligeholdelse af nedsivningsanlæg

Et nedsivningsanlæg kræver ikke meget vedligeholdelse, når det først er etableret. Der er dog nogle få ting, som du skal være opmærksom på ift. vedligeholdelse af dit nedsivningsanlæg. Sørger du for at følge vores anbefalinger ift. vedligeholdelse af dit nedsivningsanlæg, vil anlægget have en høj levetid, så du vil kunne have glæde af anlægget i mange år.

Vedligeholdelsen består primært af følgende to punkter:

  • Bundfældningstank: Den skal som minimum tømmes én gang årligt, så du altid er sikker på, at din bundfældningstank ikke bliver tilstoppet.
  • Fordeler rørene: Disse skal som minimum spules hver andet år, så rørene ikke tilstoppes.

 

Hvad koster et nedsivningsanlæg?

Prisen for et nedsivningsanlæg afhænger af alt fra størrelse på anlægget til anlæggets pumpetype.

Prisen for selve tilslutningen og etableringen, aftales med din kloakmester.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld denne formular - så ringer vi dig op! Du kan altid ringe til os på 74 48 50 33 hvis du har spørgsmål, vi sidder klar til at rådgive dig.

Ring mig op

Kunder

Anlæg

Forhandlere

Kommuner