Spildevandsløsninger til det åbne land

Watersystems A/S er førende specialister indenfor biologisk spildevandsrensning til alle typer formål.

Spildevandsløsninger til det åbne land

Watersystems A/S er førende specialister indenfor biologisk spildevandsrensning til alle typer formål.

WS bioclean™ biologisk minirenseanlæg

Hvis du bor i nogle af de områder, hvor der ikke er eller planlægges kloakering, kan din kommune give dig et påbud, hvori de kan forlange en forbedret rensning af dit spildevand. Et minirenseanlæg renser spildevandet for din husstand og fungerer derfor ligesom de helt store renseanlæg omkring byerne. Minirensningsanlægget renser spildevandet biologisk og fjerner miljøskadelige stoffer i vandet.

Det er en stor beslutning at vælge minirenseanlæg, og derfor har vi sammensat en udvidet information – til netop dig, om dit WS bioclean™ minirenseanlæg med bundfældningstank.

Biologisk rensning af spildevand

Hos Watersystems har vi udviklet en unik renseteknologi. WS Bioclean™ minirenseanlæg er opbygget efter naturens metode til at rense spildevand, men i stedet for kilometervis af vandløb, hvor vandet overrisler sten, kan WS Bioclean med sine renselegemer, klare samme biologiske rensning af spildevandet i et samlet og kompakt minirenseanlæg.

Minirenseanlægget har bundfældningstank, biologi og efterklaring i én beholder. Derfor er der kun et kørefast dæksel i terræn. Dette giver dermed også dig som forbruger en billigere og mere enkel etablering af det godkendte minirenseanlæg.

Skulle der ske strømsvigt i hjemmet, er vores WS bioclean™ minirenseanlæg konstrueret, så det er helt uafhængigt af elektriske pumper. Minirenseanlægget graviterer spildevandet gennem renseprocessen, og derved undgås brugen af elektriske pumper.

Har du modtaget påbud fra kommunen?

Har du fået et påbud fra din kommune om at rense dit spildevand, og er du i tvivl om, hvad du gør herfra? Vi har samlet en guide til dig, så du ved, hvordan du skal håndtere påbuddet. Du finder vores guide her.

Det fremgår af dit påbud, hvilken renseklasse dit minirenseanlæg skal have. Alternativt kan du gå ind på din kommunes hjemmeside og se hvilken renseklasse, der er påkrævet i dit område eller spørge din kloakmester.

Minirenseanlæg i beton

Som de første i Danmark, startede vi i 2006 med at levere vores WS bioclean minirenseanlæg i beton. Efterspørgslen har været stor fra start, da der er rigtig mange fordele ved beton.

Den type beton vi bruger i produktionen af vores tanke, er særligt udvalgt til de danske forhold, så vores minirenseanlæg kan modstå de kolde temperaturer samt de store temperaturudsving, vejret i Danmark

byder på (det biologiske minirenseanlæg bibeholder f.eks. dets ydeevne ved frosttemperaturer, når tanken er gravet ca. 0,70 meter ned, hvor temperaturen i tanken kan komme helt ned på 4 grader).

Derudover er vi jo udfordret i disse tider med rigtig meget regn, som betyder rigtig meget grundvand, som gør at vores græsplæner og lignende er meget våde store dele af året. Med et betonanlæg har man ikke noget problem med grundvand på grunden, da beton er et stabilt produkt, som ikke bliver trykket på samme måde som f.eks. anlæg i plast.

Da vores minirenseanlæg med integreret bundfældningstank er lavet i beton, giver det anlægget en utrolig styrke og holdbarhed. Anlægget er lavet i højkvalitets armeret beton, som gør vores minirenseanlæg kørefaste, så du trygt kan nedgrave anlægget i din indkørsel, hvis dette ønskes. Herved bliver minirenseanlægget placeret, så det er let tilgængeligt for tømning og service.

Når anlægget er gravet ned, får du som standard et dæksel, der kan modstå trykket fra en personbil på 1,5 tons. Hvis du har brug for yderligere styrke, kan du også få afdækninger til anlægget, så det kan modstå tunge køretøjer på op til 40 tons. Med alle disse fordele kan du derfor trygt investere i vores minirenseanlæg, hvis du ønsker et anlæg, der er pålideligt, holdbart og som kræver minimal vedligeholdelse.

Hvordan installeres minirenseanlægget?

I samarbejde med din lokale kloakmester finder I sammen ud af, hvor renseanlægget skal placeres. WS bioclean™ minirenseanlæg er lyd- og lugtsvag og kan placeres i indkørsel eller gårdsplads, da det er kørefast.

Et lille dæksel på størrelse med et almindeligt kloakdæksel udgør en diskret og nydelig afslutning på minirenseanlægget. Når anlægget er monteret, syner det derfor ikke af meget.

Din lokale kloakmester vil hurtigt kunne etablere det godkendte minirenseanlæg.

Billede af minirensningsanlæg fra Watersystems, der bliver sænket ned i jorden.

Hvor meget koster gravearbejdet?

Da vores WS bioclean™ minirenseanlæg kun har én beholder, der skal graves ned, kan vi fastholde langt lavere omkostninger for etableringen af anlægget sammenlignet med mange andre godkendte minirenseanlæg. Dertil er alle vores biologiske minirenseanlæg med bundfældningstank.

Hvor mange kWh bruger et minirenseanlæg?

Tilslutningen af minirenseanlægget sker via en almindelig stikkontakt med jord, og prisen pr. kWh for anlægget vil være på 410 kWh årligt.

Hvad koster et minirenseanlæg?

Prisen for et minirenseanlæg med bundfældningstank afhænger af to ting. Hvilken renseklasse er der tale om, og hvor mange husstande skal der inkluderes i renseanlægget.

Watersystems ønsker at gøre det overskueligt og let for vores nuværende såvel som potentielle kunder, hvorfor vi også har samlet en prisoversigt over vores WS bioclean™ biologisk minirenseanlæg. Priserne er opdelt i renseklasse af minirenseanlægget samt antal husstande.

Du finder vores priser på minirenseanlæg her.

Prisen for selve tilslutningen og etableringen, aftales med din kloakmester.

Fjernovervågning på renseanlæg

Med et renseanlæg fra Watersystems får du som standard en styring med fjernovervågning inkluderet med i prisen. Med vores styring kan vi overvåge dit anlæg fra vores kontor i døgndrift, året rundt, ligesom vi kan ændre parametrene on-line. Dette tilbyder vi, så du, som forbruger, får en bedre oplevelse og større tryghed omkring dit biologisk minirenseanlæg.

Skulle der ske udsving i dit minirenseanlæg, kan vi fjernbetjene dit minirens og dermed ofte spare dig for kostbare teknikker besøg. Læs mere om vores Click+Clean fjernovervågning her.

Click+clean fjernovervågning til WS Bioclean Minirenseanlæg fra Watersystems

Serviceaftale på dit minirenseanlæg

Når du får leveret et minirenseanlæg fra Watersystems, modtager du en kuvert, der udover en driftsvejledning og relevante brochurer, indeholder en lovpligtig serviceaftale.

Med serviceaftalen fra Watersystems, sørger vi for den daglige kontrol via fjernovervågning, udtagning af vandprøve med efterfølgende analyse på vores spildevandslaboratorium, måling af iltindhold og temperaturer ved selve servicebesøget.

Der påfyldes også fosforfældningsmiddel på de anlæg, der har krav om fosforfjernelse.

Efter hvert servicebesøg udarbejder vi en servicerapport med registreringer fra servicebesøget og resultaterne fra vandanalysen.

Vi sørger naturligvis også for at den årlige servicerapport bliver sendt til dig og din kommune.

Find et eksempel på vores serviceaftale her.

Garanti på dit minirenseanlæg

Som ejer af et godkendt minirenseanlæg fra Watersystems, er du naturligvis dækket af vores udvidede garantiordning.

Anlægget består af de bedste og mest holdbare materialer, og derfor tilbyder vi dig hele 25 års garanti på både betontanken og på moving bed biofilm-renselegemer.

Anlæggets elektriske og mekaniske dele har alle 2 års fuld garanti. Forudsætningen for garantien er korrekt brug af renseanlægget jvf. driftsvejledningen.

Indhent gode råd til dagligdagen og vejledning

Ønsker du yderligere information om vedligeholdelse og gode råd til dagligdagen med et WS bioclean™ minirenseanlæg fra Watersystems? Er du allerede ejer af et renseanlæg? Vi har samlet en række informationer, så du er godt klædt på til, hvordan du bedst vedligeholder dit anlæg, så det fungerer optimalt. Læs mere om vores rådgivning om minirenseanlæg her.

Kollage for Watersystems

Skal vi kontakte dig?

Udfyld denne formular - så ringer vi dig op! Du kan altid ringe til os på 74 48 50 33 hvis du har spørgsmål, vi sidder klar til at rådgive dig.

Ring mig op

Kunder

Anlæg

Forhandlere

Kommuner