Spildevandsrensning i det åbne land til private

Watersystems A/S er førende specialister indenfor biologisk spildevandsrensning til alle typer formål.

Kontakt os for at få et uforpligtende tilbud.

PÅBUD – HVAD NU?

Din trin for trin guide

RÅDGIVNING

Til dig om dit WS bioclean™

Hvordan fungerer et WS bioclean™ minirenseanlæg?
Se videoen for mere info.

Få spildevandsrensning på din private ejendom med vores renseanlæg

Overvejer du at få et biologisk minirenseanlæg? Vi har samlet de vigtigste informationer til dig, som søger et minirenseanlæg og til dig, som allerede ejer et WS bioclean™ minirenseanlæg.

Når 99% af vores danske drikkevand kommer fra grundvandet, har vi en fælles forpligtelse til at passe godt på det, så vi også i fremtiden kan få drikkevand direkte fra grundvandet. Mange faktorer som for eksempel forhøjet nedbør og nedsivning af forurenet spildevand sætter kvaliteten af grundvandet på spil. Vores biologiske minirenseanlæg WS bioclean™ er en innovativ spildevandsløsning for miljøet, og ved at etablere et renseanlæg, kan du være med til at fremtidssikre Danmarks grundvand.

Vil du være med til at gøre en forskel for vores fælles grundvand?

Påbud om spildevandsrensning som privat – Hvad gør du?

Når du får et påbud fra kommunen med krav til rensning af dit spildevand, f.eks. med et spildevandsanlæg eller tank, så kan det være svært at vide, hvordan du skal håndtere og leve op til dette påbud.

For at hjælpe dig som privat, har vi udarbejdet en guide til dig, så du kan forstå hele processen fra start til slut.

I guiden går vi bl.a. over renseklasser og ansøgningsprocessen inkl. information omkring, hvad du skal udfylde, hvis du får et spildevandsanlæg fra Watersystems.

Guide til påbud

Har du fået et påbud fra din kommune om at rense dit spildevand, og er du i tvivl om, hvad du gør herfra? Vi har samlet en guide til dig, så du ved, hvordan du skal håndtere påbuddet. Her går vi igennem følgende:

1. Påbud trin-for-trin
2. Miljøbeskyttelseslovgivning
3. Renseklassekrav
4. Ansøgning og dokumenter

Skal vi beregne din pris?

Ved hjælp af nogle få oplysninger kan vi give dig et godt estimat på, hvad det vil koste dig at få et WS bioclean biologisk minirenseanlæg hjemme hos dig.

Den rette løsning til dit spildevand

Vand er vores vigtigste råstof, og derfor er det netop også et råstof, vi skal værne om.

I Danmark bruger vi ca. 126 liter vand pr. person i døgnet. Dette vand pumpes for det meste direkte fra grundvandet, hvor en mindre del kommer fra personlige brønde og lignende. Vandet passerer vandværkerne, og analyseres løbende, hvilket har vist, at kvaliteten af vores drikkevand generelt forringes som tiden går.

Dette skyldes mange faktorer, ikke mindst forurening af overfladevandet, forsømmelse af spildevandsrensning samt den generelle vandknaphed, der er under udvikling på globalt plan.

I en verden, hvor vores vandforsyninger er under pres, er det vores fælles ansvar at værne om grundvandet og de vandressourcer, vi har tilgængelig, og som fremtidige generationer skal leve af. Som privatperson har du sikkert aldrig rigtigt tænkt meget over spildevandsrensning, da det ofte håndteres af kommunen. Når du bor på landet eller i andre områder, hvor der ikke nødvendigvis er tilstrækkelig kloakering, så kan din kommune dog give dig et påbud om, at du selv skal kunne håndtere dit spildevand.

Der er mange måder, hvorpå du kan håndtere dit spildevand på din ejendom. Watersystems A/S specialiserer sig i at levere disse spildevandsløsninger til private såvel som erhverv. Hvis du har fået påbud fra kommunen, og du ønsker en fremtidssikker løsning, der renser spildevandet og skaber et sundere miljø, så har vi den optimale løsning til dig.

Spildevandsrensning med miljøet i centrum

Langt størstedelen af det danske drikkevand kommer fra grundvandet, og netop derfor er det så vigtigt at passe godt på det. Vores biologiske minirenseanlæg WS bioclean™ er et innovativt spildevandsanlæg, der bruger avanceret Moving Bed renseteknologi, der sikrer en korrekt og optimal behandling af dit spildevand.

Der er høje krav til rensning af spildevand i det åbne land året rundt, hvilket sætter store krav til renseanlægget og dets evne til at fungere optimalt under alle forhold. Hos Watersystems bruger vi WSB®-teknologien, der blev udviklet til at kunne levere den højeste ydeevne året rundt under alle forhold. Teknologien sikrer, at dit spildevand renses, så det opfylder alle de danske lovkrav, og endda også overgår de krav, der stilles af din kommune. Derfor er et minirenseanlæg fra Watersystems netop en god investering, der fremtidssikrer din spildevandsrensning, da dit anlæg med stor sandsynlighed også vil leve op til fremtidens miljøkrav.

Vi har samlet de vigtigste informationer til dig, som søger et minirenseanlæg og til dig, som allerede ejer et WS bioclean™ minirenseanlæg. Vil du være med til at gøre en forskel for vores fælles grundvand? Læs mere om vores minirenseanlæg her.

Hvilket spildevandsanlæg eller spildevandstank skal du vælge?

Som privatperson står du over for et svært valg, når du skal til at investere i et spildevandsanlæg. Der findes flere forskellige typer af anlæg og tanke – alle med deres egne fordele og ulemper. Én af de helt store overvejelser i processen er, hvad installationen må koste. Derfor er det altid godt at tage en snak med din autoriserede kloakmester omkring den optimale løsning til dine behov og dit budget.

Ganske kort kan vi dog sige, at dine valg er mellem et spildevandsanlæg, der kan rense og udlede dit spildevand eller en spildevandstank, der kan opbevare dit spildevand til ekstern behandling på et senere tidspunkt.

Hvis du kun ønsker at opsamle spildevandet, hvor kommunen periodisk kan komme forbi og tømme spildevandstanken, så skal du f.eks. overveje at investere i vores WS agrollaris™ samletanke. Samletanken graves ned på din grund, så du kan opbevare dit spildevand sikkert og forsvarligt, uden tanken tager meget plads. Her er én af ulemperne naturligvis, at samletanken skal tømmes jævnligt, men til gengæld er tanken billig og nem at installere.

Minirenseanlæg

WS bioclean™ minirenseanlæg

Hvis du derimod ønsker et rensningsanlæg på din grund, kan du hos Watersystems A/S vælge mellem vores WS bioclean™ minirenseanlæg og vores WS biopipe™ nedsivningsanlæg.

Disse to spildevandsanlæg renser på to forskellige måder. Et nedsivningsanlæg renser mekanisk, og et minirenseanlæg renser biologisk. Det betyder, at minirenseanlægget typisk overgår den renseklasse, du får påbud om at opretholde, så minirenseanlægget vil kunne fremtidssikre din ejendom, så du også vil kunne overholde rensekravene i fremtiden.

Minirenseanlægget er den rette løsning, hvis du ønsker en biologisk rensning af spildevand.

Et nedsivningsanlæg er ofte billigere at installere, men her kan du risikere en opgradering kan blive aktuelt i fremtiden, for at overholde rensekravene fra kommunen. Ligeledes vil nedsivningsanlægget også sætte krav til jorden på din grund, da nedsivningsanlæg kræver, at jorden kan filtrere spildevandet. Dette kan f.eks. være en udfordring på grunde, hvor der er store mængder af ler. Her er der behov for et hævet anlæg.

En anden forskel er også, hvordan der føres kontrol på de to spildevandsanlæg. Ved et minirenseanlæg skal der tages vandprøver af det vand, der udledes fra anlægget. Dette betyder, at du kan få vished om kvaliteten af det vand, der udledes til afløb eller nedsivning, så du ved, at dit grundvand ikke forringes. Disse vandprøver er inkluderet i serviceaftalen, når du får dit rensningsanlæg fra Watersystems A/S. Det er Watersystems A/S, der skal sørge for, at anlægget kan overholde de rensekrav, der er, men som lodsejer skal du sikre, at du kun udleder husholdningsspildevand.

Vi har landsdækkende service og levering,
egen lastbil og specialuddannede teknikere

Med vores servicefilosofi er du derfor sikret en god oplevelse som kunde, når du får et produkt fra Watersystems.

Hvis du er interesseret i at lære mere om Watersystems eller vores renseanlæg, så kan du se vores videoer her, og hvis du har spørgsmål til vores service eller produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Sælger minirenseanlæg
Claus Ødum Jørgensen

Salgsdirektør

 

Tlf: +45 30 16 18 38

Mail: cj@watersystems.dk

Sælger minirenseanlæg
Henning Krüger

Salg udskillerteknik

 

Tlf: +45 53 60 96 00

Mail: hak@watersystems.dk

Sælger minirenseanlæg
Jesper Bruun Sørensen

Sales Manager

 

Tlf: +45 81 80 18 31

Mail: jbs@watersystems.dk

Sælger minirenseanlæg
Kasper Oversø Christiansen

Area Manager

 

Tlf: +45 51 94 41 79

Mail: koc@watersystems.dk

Sælger minirenseanlæg
Jens-Peter Rasmussen

Konsulent Bornholm

Tlf: +45 30 28 53 49

Mail: jpbornholm@watersystems.dk

Skal vi kontakte dig?

Vores salgspersonale står klar til at tale med dig. De kan yde kyndig rådgivning, så vi finder den bedste spildevandsløsning til dig.

Udfyld denne formular – så ringer vi dig op! Du kan også ringe til os på 74 48 50 33 og bede om at tale med én fra salgsafdelingen. Hvis du har spørgsmål, sidder vi klar til at rådgive dig.

Hvorfor vælge et spildevandsanlæg fra Watersystems?

Hvis du er klar til at få dit eget spildevandsanlæg eller spildevandstank, så kan du kontakte din autoriserede kloakmester og få dem til at lave et tilbud til dig. Men hvorfor skal du vælge Watersystems, når du er på udkig efter et spildevandsanlæg?

Der er mange fordele ved at samarbejde med Watersystems, når du er på udkig efter en spildevandsløsning. Vi har en professionel salgsafdeling, som kan råde og vejlede dig i dit valg af anlæg. Vi har landsdækkende service og levering, egen lastbil og et specialuddannet teknikerteam, men vigtigst af alt er, at vores største ønske er at have tilfredse kunder. Det betyder naturligvis, at vi gør alt, hvad vi kan for, at du får en god oplevelse.

Dette har resulteret i en servicefilosofi på 6 punkter:

1.

Vi har tæt dialog med leverandører og forhandlere, så vi kan sikre professionel service & ekspertkundskab.

2.

Vi leverer et færdigt anlæg, så du sparer tid og penge ved, at du ikke skal involvere flere fagentrepriser.

3.

Vi giver kvalificeret og engageret service, hvor vores hovedmål er at skabe stabil drift, lang levetid på anlæggene og høj ydeevne.

4.

Vi stræber efter at arbejde tæt sammen med din aut. kloakmester, så de er klædt ordentligt på til at installere vores anlæg og tanke.

5.

Vi bruger uddannet personale til at servicere anlæggene, så du får den bedste service.

6.

Vi tilbyder en fair og uddybende serviceaftale, der sikrer den private anlægsejer i fremtiden.

Hvad siger kunderne?

Vi er glade for vores anlæg, fordi det er diskret, og det man KAN se, er pænt. Ikke mindst; ca. 8 år uden problemer, og en god miljørigtig fornemmelse.

Henrik, Galten

Ofte stillede spørgsmål

Vi vil meget gerne besvare dine spørgsmål personligt, men har du brug for svar nu og her, kan vores FAQ herunder måske hjælpe dig.

Hvad er spildevand?

Spildevand er ”brugt” vand, som blandt andet kommer fra husholdninger, erhvervsvirksomheder, industrier og institutioner, og det er vigtigt at få det renset, inden det udledes i naturen. Det kan have en skadelig virkning, hvis urenset spildevand ledes ud i vandmiljøet. Spildevand indeholder, udover de menneskelige affaldsstoffer, også kemikalier og miljøfremmende stoffer, som er svære at nedbryde i naturen.

Hvad er spildevandsrensning?

Spildevandsrensning går ud på, at man fjerner forurenende stoffer fra spildevandet med henblik på at undgå, at uhensigtsmæssige stoffer bliver udledt i grundvandet og den omkringliggende natur. Hvis disse forurenede stoffer bliver udledt uden blive renset, kan det nemlig have skadelige virkninger for vandmiljøet.

Hvad er et spildevandsanlæg?

Der findes forskellige typer af spildevandsanlæg, som tidligere beskrevet på siden. Et privat spildevandsanlæg er med til at sikre, at spildevandet bliver renset, inden det nedsives i jorden eller udledes i vandløb, søer eller havet. Vil du have en biologisk spildevandsrensning, anbefaler vi WS bioclean til privat rensning af spildevand.

Hvad er en spildevandstank?

Spildevandstanke opbevarer dit spildevand i en tank, inden det bliver ført til ekstern behandling på et senere tidspunkt. Spildevandstanke skal tømmes jævnligt, hvilket kommunen står for at gøre periodisk.

Hvordan renser man spildevand?

Spildevand bliver renset ved, at man fjerner forurenende stoffer fra spildevandet for at producere spildevand, der er egnet til udledning til det omgivende miljø eller en påtænkt genbrugsanvendelse. Derved forhindrer man vandforurening fra en rå spildevandsudledning. Det er vigtigt, at spildevand bliver ledt bort på forsvarlig vis. Dette kan et spildevandsanlæg være med til at sikre.

Hvor meget spildevand renses i Danmark?

I Danmark renses størstedelen af spildevandet, inden det ledes ud i naturen jf. Miljøstyrelsen, hvilket er langt mere end i resten af verden.

Hvorfor renser vi spildevand?

Vi renser spildevand for at passe godt på vores grundvand og det øvrige vandmiljø. Når spildevandet bliver renset, inden det ledes ud i naturen, vil det i langt mindre grad belaste miljøet. Et spildevandsanlæg kan nemlig fjerne størstedelen af de uønskede og forurenede stoffer fra spildevandet. Forurenet spildevand kan have konsekvenser for kvaliteten af vores grundvand, som vi er så dybt afhængige af. Samtidig kan det forårsage problemer i forbindelse med iltsvind i vandløb, søer og hav. Derfor er et spildevandsanlæg en investering, som er med til at fremtidssikre Danmarks grundvand.

Krav til spildevandsrensning

Der er opstillet nogle regler i forbindelse med, hvor meget spildevand der må udledes, og hvor forurenet spildevandet må være, når det bliver udledt. Dette sætter store krav til spildevandsanlæggene og deres evne til at fungere optimalt. Læs mere om de specifikke rensekrav her.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld denne formular - så ringer vi dig op! Du kan altid ringe til os på 74 48 50 33 hvis du har spørgsmål, vi sidder klar til at rådgive dig.

Ring mig op

Kunder

Anlæg

Forhandlere

Kommuner