Fedtudskiller
Vi kan levere den kompakte fedtudskiller wsARGUS+. Få en fedtudskiller, der er gennemtestet, let at installere og har stor driftssikkerhed.
Rensning af fedtholdigt spildevand
Har du behov for en professionel, gennemtestet og driftssikret bortskaffelsesteknologi? Hos Watersystems kan vi levere fedtudskiller til rensning af fedtholdigt spildevand.
En fedtudskiller tilbageholder vegetabilske og animalske fedtstoffer og olier i spildevandet. Eftersom fedt er lettere end vand, vil det samle sig på vandoverfladen i fedtudskilleren. Det øvrige spildevand løber videre ud i kloakken.
Vores wsARGUS+ er en kompakt fedtudskiller med integreret sandfang, hvor beholderen er i armeret vådstøbt beton og teknikken er i rustfri stål. Flad afdækning med opføringsskakt og godkendt til 40 tons kørelast.
Se vores brochure for udskillerteknik her.
Hvilke brancher har behov for en fedtudskiller?
Der er en lang række virksomheder, hvor fedt og olier er en naturlig del af dagligdagen. Det gælder først og fremmest erhvervsmæssige køkkener. Her udledes en stor mængde fedtholdige stoffer fra vaske, opvaskemaskiner eller andre installationer. Se herunder, hvilke brancher vi blandt andet kan levere til.
Restauranter
Catering
Slagterier
Hoteller
Kantiner
Køkkener (erhverv)
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til vores fedtudskiller, eller mangler du hjælp til dimensionering og beregninger? Så står vi klar med råd og vejledning.
Udfyld formularen herunder, hvorefter vi kontakter dig hurtigst muligt.
Dimensionering af fedtudskiller
Vores fedtudskiller wsARGUS+ fås i forskellige størrelser, og det er vigtigt, at dimensioneringen er korrekt, så den rette mængde fedtstoffer kan opsamles. Den kan leveres med en kapacitet fra NS2 til NS 30 og med stor opfangsvolumen til fedtstoffer op til 6.100L med indvendig coating eller med HDPE-inliner.
Hvad koster en fedtudskiller?
Prisen på en fedtudskiller varierer alt efter størrelse samt ønsker og behov. Hvis du er interesseret i at høre nærmere om vores priser på udskillerløsninger, bedes du kontakte os, hvorefter vi kan give dig et prisestimat.
Hvornår er der krav om en fedtudskiller?
Det er vigtigt, at vi passer på vores fælles miljø ved ikke at udlede ubehandlede stoffer i kloakker og naturen. Formålet med at få etableret en fedtudskiller er blandt andet at forebygge tilstopning af rør, pumper og afløbssystemer. Hvis fedtstoffer eller vegetabilske olier udledes i kloakken, er der som udgangspunkt krav om, at du får etableret en fedtudskiller. Det gælder altså primært på afløb, hvor spildevandet har et forhøjet fedtindhold og udgør en ekstrabelastning på kloaksystemet.
Betingelser for idriftsættelse, tæthedsprøvning og andre driftsmæssige krav kan forespørges hos den lokale forsyning eller hos den kommune, du bor i.
Få professionel vejledning
Hos Watersystems står vi klar til at hjælpe med valg af den helt rette udskillerløsning. Vi har stor ekspertise og mange års erfaring med at rådgive om, dimensionere og producere udskillerløsninger, der sikrer, at vores kunder kan imødekomme alle de gældende miljøkrav og retningslinjer.
Vi tilbyder desuden udskillerrelaterede driftsdagbøger med vedhæftede bestillingsformular. Kontakt os, såfremt du er interesseret i dette.
Claus Ødum Jørgensen
Jesper Bruun Sørensen
Kasper Oversø Christiansen
Skal vi kontakte dig?
Vores salgspersonale står klar til at tale med dig. De kan yde kyndig rådgivning, så vi finder den bedste spildevandsløsning til dig.
Udfyld denne formular – så ringer vi dig op! Du kan også ringe til os på 74 48 50 33 og bede om at tale med én fra salgsafdelingen. Hvis du har spørgsmål, sidder vi klar til at rådgive dig.
Drift og vedligeholdelse
Inden fedtudskilleren fyldes, skal den gøres grundigt rent, og alle komponenter skal undersøges for eventuelle fejl. Hele udskilleren fyldes med rent vand, indtil vandet løber ud gennem afløbet. Efter alle dæksler er monteret, er anlægget driftsklar.
Der må kun tilføres spildevand i fedtudskilleren, hvis indholdet af fedt har en tæthed på max 0,90 g/cm³, og som kun i mindre mængder er opløselige i vand, uforsæbelige og upolære. Der må desuden ikke tilsættes kemikalier eller andre former for reagenter til anlægget, da der ellers er risiko for, at fedtudskillerens funktion dermed ikke fungerer optimalt. Man skal altid sikre, at anlægget kører problemfrit, for ellers er der risiko for, at komponenter kan blive ødelagt, og at udskilleren ikke overholder de gældende rensekrav. Ved forstyrrelser i driften af fedtudskilleren, skal tilførslen af spildevand stoppes, hvorefter det kræver, at anlægget serviceres.
Tømning af fedtudskiller
En fedtudskiller skal kontrolleres og som udgangspunkt tømmes mindst 1 gang om måneden. Hvor ofte fedtudskillere skal tømmes, afhænger dog af den enkelte virksomheds forhold. Udskilleren skal tømmes, hvis 4/5 af den maksimale volumen er nået, eller 50 % af den maksimale slamkapacitet er nået. Som regel skal udskillerene serviceres hvert halve år.
Tømningsfrekvensen fastsættes af den kommunale myndighed, og de gældende regler og bestemmelser for vedligeholdelse kan efterspørges hos den kommune, du bor i.
Det er desuden et krav, at personen eller firmaet, som er ansvarlig for tømningen, skal være uddannet. Inden fedtudskilleren sættes i drift og senest efter 5 års drift, skal anlægget testes og gennemgå inspektion.
Skal vi kontakte dig?
Udfyld denne formular - så ringer vi dig op! Du kan altid ringe til os på 74 48 50 33 hvis du har spørgsmål, vi sidder klar til at rådgive dig.
Ring mig op
Kunder
Anlæg
Forhandlere
Kommuner
Quick links
WATERSYSTEMS A/S
Lundsbjerg Industrivej 43
DK-6200 Aabenraa
CVR: 29143390
T +45 74 48 50 33
F +45 74 48 50 44
KUNDESERVICE:
T +45 74 48 50 33
Mail: info@watersystems.dk