I 2014 valgte man i Køge at satse på 18 forsyningsejede minirenseanlæg fra Watersystems. Man gik efter en løsning, man kunne regne med – også 10 år ude i fremtiden.
watersystems_nyhed_koege_1

Her monteres et af de 18 WS bioclean forsyningsanlæg i Køge. Asger Johansen Fra Høng og Sørbylille Entreprenør Service fra Slagelse har stået for etableringen.

Fjernovervågning som garanti

Da vi spørger Bettina Simonsen om betydningen af fjernovervågningssystemet, fortæller hun, at systemet, der hedder ’Click and Clean’, var en markant bonus: ”Når man har 18 anlæg i drift, er det en stor fordel, at der er direkte kontakt mellem anlæggene og operatøren. Et driftsikkert anlæg er et mindstekrav. Men når det suppleres med et fjernovervågningssystem, hvor der rykkes med det samme på en eventuel alarm, er det en meget overbevisende løsning.

Det er jo Watersystems, der kender anlæggene bedst. Derfor er det også ideelt, at deres teknikere tager sig af driften.” Installationen i Køge har snart været i drift i trekvart år. Ingen fejl eller driftsforstyrrelser er registreret i denne periode.

“Men når det suppleres med et fjernovervågningssystem, hvor der rykkes med det samme på en eventuel alarm, er det en meget overbevisende løsning.”

Bettina Simonsen, ingeniør

Energiforsyning Køge er en af de organisationer, der har sat barren højt og er gået målrettet efter de mest driftsikre anlæg på markedet. Da de lagde en opgave på 18 renseanlæg i licitation, var kun det bedste godt nok.

Driftsikkerhed fra Sønderjylland

Det blev Watersystems, der vandt licitationen. Vi spurgte ledende ingeniør ved Energiforsyning Køge, Bettina Simonsen om, hvorfor WS bioclean blev den foretrukne renseløsning til det omfattende projekt.

”Watersystems har dokumenteret, at de kan levere driftsikre anlæg, og det er et altafgørende parameter,” fortæller hun. ”Vi har bidt mærke i, at den grundlæggende konstruktion stort set er immun overfor driftsforstyrrelser, store regnskyl og strømafbrydelser. Det er ellers nogle af de problemer, man tidligere har oplevet med decentrale renseløsninger. Det ønsker vi naturligvis at gardere os imod.”

En del af driftsikkerheden ligger i, at der kun er en enkelt belufter i SO-anlæggene, som styrer samtlige anlægsfunktioner. Belufteren er placeret tørt i et separat styreskab. Hvis belufteren skulle svigte eller være uden strøm, vil spildevand stadig kunne passere gennem anlægget ved hjælp af det specialdesignede gravitationsprincip. Anlæggene arbejder desuden på den patenterede Moving Bed biofilmteknologi, hvilket også har talt som en fordel ved Køgelicitationen. Denne patenterede biofilmteknologi skaber den største og mest robuste biofilm, og dermed en meget effektiv vandrensning.

”Watersystems har dokumenteret, at de kan levere driftsikre anlæg, og det er
et altafgørende parameter.”

Bettina Simonsen, ingeniør

watersystems_fjern

Click and Clean Fjernovervågning – fjernovervågningsmodulet er standardudstyr i alle WS bioclean-anlæg.

Nyhedsartiklen ovenfor er også at finde i vores nyhedsavis – som du kan læse i ro og mag online.

Kontakt os

Hvis du gerne vil have personlig vejledning i valg af løsning, så skriv til os her. Vi kontakter dig snarest muligt.